Test: TomTom GO-510

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. Specifikacija
 3. Pakovanje, dizajn
 4. Softver, u praksi
 5. Utisci

Popularnost navigacionih uređaja je i na našim prostorima sve veća i veća, a mi se trudimo da vam predstavimo što više uređaja iz različitih klasa. Osnovna stvar "navigacije" su mape, a sa TomTom mapama smo se već upoznali. Sada je vreme da se sa malo drugačijim Tomtom uređajem.


 

Branko Mitić

TomTom GO-510

U ranijim opisima GPS uređaja upoznali smo se sa nekim osnovama navigacionih uređaja i Svetskog sistema pozicioniranja (GPS). Ukratko, svaki navigacioni uređaj ima GPS prijemnik koji, da bi uređaj ispravno radio, u svakom trenutku mora da "vidi" makar 3+1 satelit (koje je davno lansiralo Ministarstvo Odbrane SAD za svoje potrebe - kasnije su ti sateliti odobreni za javnu upotrebu). Tri satelita služe kako bi se ukrštanjem 3 kružna signala najpreciznije moguće odredila lokacija GPS prijemnika (navigacionog uređaja). Veza sa četvrtim satelitom služi kako bi navigacioni uređaj poistovećivao vreme svog časovnika sa atomskim časovnikom na satelitu. Ovo je veoma bitno, jer je atomski tačno vreme ključno u proračunima svake navigacije, a satovi koji se nalaze u konvencionalnim elektronskim uređajima ne pružaju dovoljnu preciznost.
 


Pred nama je Tomtom Go 510 GPS navigacija koja se po spoljašnosti u potpunosti razlikuje od opisan One Xl navigacije iste kuće. Već na prvi pogled, možemo da kažemo da nam se dimenzije i masa ovog uređaja neće dopasti. Ipak, softver je ono najbitnije kod svake navigacije. Pod softver podrazumevamo menije i lakoću korišćenja, ali i mape. Kvalitet mapa će, svakako, mnogima biti dovoljna stvar jedne navigacije, ali velika konkurencija među proizvođačima ovih uređaja uslovila je da se prilikom njihove izrade obraća pažnja i na najsitnije moguće detalje.

 • Sledeća strana

Galerija slika

 • Test: TomTom GO-510
 • Test: TomTom GO-510
 • Test: TomTom GO-510
 • Test: TomTom GO-510
 • Test: TomTom GO-510
 • Test: TomTom GO-510
 • Test: TomTom GO-510

Tagovi: gps, gps - tomtom

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.