Retrospektiva: Tableti, maj 2012.

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. Archos 70, Arnova 7 G2
 3. Toshiba AT100
 4. Asus Transformer Prime
 5. Vodafone Smart Tab 10
 6. MaxTab
 7. Motorola Xoom
 8. Huawei MediaPad
 9. Viewsonic ViewPad 10E
 10. Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus
 11. Asus Transformer TF300T
 12. Asus Eee Slate B121
 13. Samsung Galaxy Tab 8.9
 14. Zaključak

Tableti i dalje nastavljaju da dobijaju na popularnosti, sve je više modela na tržištu i sve je teže odlučiti se za onaj pravi model. Testirali smo veliki broj modela, koji su se pojavili na tržištu od vremena naše poslednje retrospektive, te ćemo vam barem olakšati izbor, tako što ćemo na jednom mestu prikazati sve modele, koji su uspeli da pronađu put do naših ruku. Modelima tableta ćemo dodeliti sažetu verziju testa, a podelićemo ih i  po klasi kojoj pripadaju, hardveru, verziji operativnog sistema i dostupnosti kod operatera. Pogledajte našu retrospektivu tableta i olakšajte sebi muku izbora pravog modela.Dragoljub Radovanović

Retrospektiva: Tableti - Maj 2012.

Tablet se kao uređaj do sada već prilično odomaćio u klasi prenosnih uređaja i sve je više ljudi koji ga smatraju potrebnim uređajem u svom životu. Da li potrebu diktira priroda posla ili zadovoljstvo, ili možda kombinacija oba, mi smo tu da vas podsetimo na modele tableta koje smo imali prilike da testiramo i samim tim da vam olakšamo izbor pri kupovini. Kod modela koje smo testirali, pored sažete verzije njihovog testa, ponudićemo vam i sortiranje po nekim kategorijama, kao što su klasa, cena, hardver i dostupnost kod operatera.Pre svega, pomenućemo koji su to modeli, koji su imali sreću da se nađu u vidu testa na našem sajtu. Pre svega, od kompanija Archos i Arnova, na testu su nam se našli Archos 70 Internet Tablet i Arnova 7 G2 modeli. Sledeći model koji se našao na testu, bio je model od kompanije Toshiba, tačnije model Toshiba AT100. Asus nam je zatim pružio priliku da veoma rano testiramo njihov Flagship model tableta - prvi model sa Tegra 3 procesorom - Asus Transformer Prime. Zatim, imali smo priliku da testiramo jedan model koji se zbog odlične ponude Vip operatera, našao u domovima povećeg broja korisnika na našim prostorima - model Vodafone Smart Tab 10.Sledeći model je takoreći "naš" proizvod, a reč je o MaxTab modelu tableta. Model koji ćemo pomenuti sledećeg baš i nije toliko svež kao ostali, ali je i dalje aktuelan - Motorola Xoom MZ601. Huawei nas je veoma prijatno iznenadio svojim relativno novim modelom tableta, model koji su nazvali Huawei MediaPad S7-301u. Tablet koji svojim izgledom podseća na iPad, dobio je priliku da bude testiran, a radi se o Viewsonic ViewPad 10e modelu. Sledeći model nam dolazi od kompanije Samsung, i reč je o njihovom popularnom, dosta moćnom i veoma prenosivom Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus modelu, koji je trenutno jedan od najboljih u ponudi u ovoj dijagonali. Asus nam je opet ustupio jedan njihov model tableta - alternativu Transformer Prime modelu i nasledniku originalnog TF101 modela - Asus Transformer TF300T.

Još jedan model koji nam je stigao od Asusa, odudara od ove Android družine, a reč je o Windows tablet-laptop modelu sa Windows-om - Asus Eee Slate B121. Poslednji model koji smo nedavno testirali je Samsungov model sa nesvakidašnjom dijagonalom i manji brat 10.1 modela - Samsung Galaxy Tab 8.9. Pogledajmo šta svi ovi pomenuti modeli nude i koji od njih bi vam najviše odgovarao.


Visoka klasa:
 

Asus Transformer Prime
Galaxy Tab 7.0 Plus
Asus Transformer TF300T
Samsung Galaxy Tab 8.9
Asus Eee Slate B121
Motorola Xoom MZ601Srednja klasa:
 

Toshiba AT100
Vodafone SmartTab 10
Huawei MediaPadEkonomska klasa:
 

Archos 70 i Arnova 7 G2
MaxTab
ViewSonic Viewpad 10E


Za svaki od ovih pomenutih modela, u ovoj retrospektivi ćemo izdvojiti posebnu stranicu, koja će u sebi sadržati sažet opis modela.


 • Sledeća strana

Tagovi: retrospektiva, retrospektiva - tablet, tablet

Ne propustite