Huawei telefon sa Windows 8 platformom

Huauwei je danas najavio da proširuje svoju saradnju sa korporacijom Microsoft sa ciljem stvaranja prvog Huawei telefona sa Windows platformom. Deo Huawei Ascend familije, portfolio kompanije "smartphone-a najboljih u klasi", Huawei Ascend sa platformom Windows Phone 8 širi Huawei-jev portfolio smartphone-a i donosi Windows operativni sistem još široj publici. Huawei je jedan od odabranih proizvođača u svetu koji će koristiti Windows Phone 8 operativni sistem na svojim smartphone aparatima.


huawei windows 8


"2012 će biti velika godina za Huawei. Sada smo spremni da godinu završimo sa velikim “udarcem” - sa uvođenjem našeg prvog smartphone-a koji radi na Windows platformi. Veoma smo uzbuđeni zbog ovog odnosa sa Microsoftom koji će nam omogućiti da našim klijentima ponudimo veći izbor Huawei smart telefona", kaže Šao Jang, direktor marketinga, Huawei Device.

Huawei Ascend sa platformom Windows Phone 8 očekuje se da će biti dostupan u Evropi, Kini i SAD, a potom i na drugim tržištima. On će se na tržištu predstaviti kroz niz promotivnih aktivnosti sa ključnim mobilnim operaterima širom sveta.

Izvor: Huawei

Tagovi: huawei, smartfon, windows 8

Ne propustite