Test: iPhone 4S

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. Hardver
 3. Softver
 4. Kamera
 5. Video, utisci
 6. Zaključak

Apple... Kompanija koja sa jedne strane ima armiju sledbenika, a sa druge strane, gomilu korisnika „isfrustriranu“ njenim proizvodima. Mnogo toga su prošli da bi današnjih dana postali najvredniji na svetu. Jedan, naizgled tako mali deo, veličine svega 3.5“ im je definitivno obezbedio put do vrha. Taj mali uređaj koji je predstavljen 29. Juna 2007. godine, zove se iPhone, a kroz godine je unapređivan kako bi podmirio trenutne zahteve tržišta. Najnoviji model je izbačen na tržište 14. oktobra, i umesto očekivanog nastavka „5“ u imenu, dobili smo „samo“ 4S. Da li je ovo slovo S dovoljno da iPhone ne izgubi trku sa konkurencijom? Možda jeste, možda nije, odgovor se krije negde u narednim redovima...


Miloš Jevtić

 Test: iPhone 4S – najmoćniji iPhone do sada!


Zagrižena jabuka je postala simbol koji ćete gotovo neizbežno primetiti kada šetate ulicom i gledate u gedžete koje ljudi nose sa sobom. Neko bi pomislio da se radi o nebrojeno mnogo uređaja, međutim, ima ih vrlo, vrlo malo. Generalno, samo iPhone i iPad koji su doživeli nekoliko smena generacija. Kako je prošlost iza nas, nećemo ih sad pobrajati redom, već ćemo današnji tekst posvetiti isključivo najnovijem čedu kompanije iz Kalifornije – iPhoneu 4S.

 

 

Ako ste pratili tržište mobilnih telefona, a čim čitate ovaj tekst, vrlo verovatno jeste, primetićete da je novi model, sa dodatkom slova „S“ u imenu, estetski, apsolutno identičan prethodniku. Apple je već imao ovakve „ispade“ sa modelima 3G odnosno 3GS. Uprošćeno govoreći, naslednici su upakovani u kućište prethodnika a poseduju novi, poboljšani hardver koji bi trebao da obezbedi konkurentnost do izlazka, narednog, potpuno novog modela.

iPhone 4 je svojevremeno bio u svakom aspektu uređaj za primer. Tada je prvi put predstavljen „Retina“ displej koji je uspeo da uskladišti zaista ogromnu rezoluciju od 960 x 640 piksela na svega 3.5“. Kada smo već kod rezolucije i veličine ekrana, spomenućemo i to da je svaki iPhone do sada imao ekran dijagonale 3.5“ i u komapniji Apple su ostali dosledni i sa najnovijim modelom. Ovaj potez je posebno interesantan jer konkurencija na tržištu odavno nudi daleko veće ekrane na svojim uređajima, a u eri multimedije i sve popularnijeg mobilnog interneta veliki ekran zaista znači, no u Kupertinu se ne slažu sa time, a izveštaji o prodaji pokazuju da su u pravu jer se 4S prodaje kao alva. Isto tako, tadašnja kamera, rezolucije 5 megapiksela je bila najbolja na tržištu, trajanje baterije je opet bilo duže nego na ostalim pametnim telefonima u klasi, a o dizajnu je suvišno trošiti reči – definitivno i dan danas, jedan od najlepših telefona!

 


iPhone 4S je po onoj analogiji koju smo malopre spomenuli, isti kao prethodnik sa estetskog aspekta, a hardver je promenjen. Zagrebaćemo malo ispod površine u narednim redovima, i predstaviti ovaj telefon „od nule“.

 • Sledeća strana

Galerija slika

 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S
 • Test: iPhone 4S

Tagovi: apple, ios, iphone, iphone 4s