Test: LG Optimus 2X

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. Hardver
 3. Softver
 4. Utisci u radu
 5. Zaključak

Bilo je samo pitanje vremena kada će procesori sa više jezgara ući i u mobilni svet, a LG je svojim Optimus 2X telefonom prvi zagazio u te vode. Činjenica da u jednoj ruci držite nešto što ima jači hardver od standardnog desktop računara od pre desetak godina, čak i nas koji se bavimo tehnologijom i pratimo zbivanja ne može da ostavi ravnodušnim. Kada je prošao momenat strahopoštovanja prema pritajenoj zveri koju smo imali pred sobom, došlo je vreme da ustanovimo da li je LG zapravo uspeo da napravi i dobar telefon oko tog moćnog hardvera.Bojan Dančuo

LG Optimus 2X

LG nije prva firma koja domaćem kupcu padne na pamet kada se pomene mobilni telefon, ali je baš LG prvi izbacio na tržište mobilni telefon sa dvojezgarnim procesorom i tako obezbedio sebi mesto u analima napretka mobilnih uređaja. Optimus 2X je uz to i prvi LG telefon koji spada u visoku kategoriju Android uređaja, pa nas je naravno jako interesovalo kako će se LG snaći u toj situaciji i da li će telefon opravdati sav taj hype koji ga okružuje.

Android je, naravno, sada već provereno rešenje za pametne telefone, a kao što je i inače običaj kod proizvođača, LG je na osnovni Android interfejs dodao neke svoje elemente. Verzija Androida sa kojom Optimus 2X dolazi je 2.2 (Froyo), ali se očekuje da će u dogledno vreme biti unapređen na 2.3, tako da potencijalni kupac ne treba da brine da će ostati sa neažurnom verzijom operativnog sistema.Baza ovog telefona, NVIDIA Tegra 2 platforma, ima zaista zavidne performanse, pogotovo kada se uzme u obzir da telefon ima manju rezoluciju od tableta u koje se ona obično ugrađuje. Uz to, Tegra platforma ima i svoj zasebni ekosistem igara i aplikacija koje su posebno projektovane da iskoriste njene prednosti, a u budućnosti će se njihov broj samo povećavati.

Sa svojim pozamašnim ekranom od 4 inča i odličnim pedigreom, jedva smo čekali da se pozabavimo ovim telefonom i vidimo koliko je zaista moćan.


 • Sledeća strana

Galerija slika

 • Test: LG Optimus 2X
 • Test: LG Optimus 2X
 • Test: LG Optimus 2X
 • Test: LG Optimus 2X
 • Test: LG Optimus 2X
 • Test: LG Optimus 2X
 • Test: LG Optimus 2X
 • Test: LG Optimus 2X

Tagovi: lg, lg optimus 2x, mobilni telefoni, mobilni telefoni - lg

Ne propustite