Test: LG Optimus 3D

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. Hardver
 3. Softver
 4. Kamera
 5. Utisci u radu
 6. Baterija, zaključak

Dobili smo priliku da testiramo jedan relativno nov LG-ev model telefona, oko kojeg se podiglo malo više prašine, a razlog tome je tehnologija koja do sad nije viđena na mobilnim telefonima. 3D bez naočara nije baš toliko nova tehnologija, ali je ona prvobitno namenjena televizorima i monitorima, dok ju je LG učinio dostupnom i na telefonima. Takođe, nije samo ekran što čini ovaj telefon 3D modelom, već i njegove dve kamere, preko kojih možete sami da pravite fotografije i video snimke u 3D-u. LG se trudi da bude prvi koji će predstaviti novu tehnologiju - tako je bilo sa prvim dual core telefonom (Optimus 2X), pa je tako i Optimus 3D prvi model svoje vrste...Dragoljub Radovanović


Test: LG Optimus 3D
 

Živimo u dobu gde tehnologija ne prestaje da nas iznenađuje. Iskreno se možemo zapitati, koliko ljudi je pre 3,4 godina razmišljalo o tome da će videti 3D tehnologiju bez naočara na mobilnim telefonima ovako brzo. Ipak, pomalo je razumljiv ovakav napredak - od trenutka kada je Avatar 3D debitovao u bioskopima, znalo se da će 3D tehnologija ostaviti pozitivan utisak na populaciju i mašinerija je puštena u pogon. Sve je počelo od većih stvari, kao što je 3D u bioskopu na velikom platnu, zatim su usledili 3D televizori, išlo je ka manjim stvarima gde su počeli da se pojavljuju 3D monitori, nekako su preskočeni 3D tablet računari, a sledeći očekivan korak je bilo pojavljivanje 3D mobilnih telefona, u čemu je ovaj put LG  pionir tehnologije. Koliko ima smisla implementirati 3D na manju dijagonalu ekrana od mobilnog telefona nismo sigurni, ali ne sumjamo da će se pojaviti i takav neki uređaj.

Kao što je već pomenuto, LG Optimus 3D je prvi mobilni telefon na svetu koji ima 3D ekran za čije korišćenje nisu potrebne naočare (nalik na Nintendo 3DS igračku ručnu konzolu), kao i prvi model koji je poseduje dve kamere namenjene pravljenju 3D HD fotografija i video snimaka. Pošto se akcenat baca na ove dve stvari, kao najbitnije na ovom modelu, počećemo od njihovih specifikacija. Ekran koji Optimus 3D model poseduje je 3D LCD IPS kapacitivni ekran osetljiv na dodir, dijagonale od 4.3 inča, sa rezolucijom od 480 x 800 piksela. Što se tiče kamera, poseduje dve, sa 5MP senzorima (2560 x 1920 rezolucijom), autofokusom i LED blicem, sposobnim za snimanje FullHD 1080p video klipova u 30fps-a za 2D režim i 720p u 30fps-a za 3D režim. Prelazimo na srce telefona, koje ga pokreće, a reč je o Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 procesoru, sa PowerVR SGX540 GPU-om, konkretnije TI OMAP4430 čipsetom. Količina RAM memorije na ovom modelu je 512MB, dok poseduje 8GB interne memorije, koja je proširiva microSD karticama, kapaciteta do 32GB. Optimus 3D koristi specifično dizajnirani korisnički interfejs pod imenom LG 3D UI.
 


LG UI 3D je faktički Optimus UI 2.0, koji je modifikovan 3D elementima. Njegov izgled i dalje pomalo podseća na Samsung-ov TouchWiz, barem na početnom ekranu sa četiri ikonice, ali razlike između njih itekako postoje. IPS ekran koji se nalazi ispod 3D parallax barijere će pružati prilično lepe boje i odlične uglove gledanja, tako da će iskustvo pri kretanju kroz korisnički interfejs i ostale operacije biti prijatne za oko.


Specifikacija:


 • Sledeća strana

Galerija slika

 • Test: LG Optimus 3D
 • Test: LG Optimus 3D
 • Test: LG Optimus 3D
 • Test: LG Optimus 3D
 • Test: LG Optimus 3D
 • Test: LG Optimus 3D
 • Test: LG Optimus 3D
 • Test: LG Optimus 3D

Tagovi: lg, lg optimus 3d, mobilni telefoni, mobilni telefoni - lg

Ne propustite