Logitech Cooling Pad N100

Imate problema sa pregrevanjem vašeg notebook-a preko leta ili ste navikli da ga držite u krilu, a to baš i ne prija tokom najtoplijih meseci u godini? Iz Logitech-a stiže elegantno rešenje za hlađenje notebook-a u vidu postolja sa jednim ventilatorom, koje smo sa zadovoljstvom testirali tokom ovih nekoliko toplih nedelja.Logitech Cooling Pad N100

Svi dobro znamo koliko notebook računari umeju da se zagreju - tokom zime ih je možda i prijatno držati u krilu, ali leti to ume da bude prilično neugodno ili čak neizvodljivo. Dovoljno je što se "u mestu" znojimo sami - zamislite još da nas notebook dodatno zagreva. A kada je vaš prenosni računar vreo, to nikako nije dobro ni za "njega". Jedno od rešenja za ove probleme može biti posebno postolje za notebook, koje stiže iz kompanije Logitech - po funkciji slično već predstavljenim rešenjima iz Cooler Mastera i Choiix-a. Logitech je nešto drugačiji - njihov Cooling Pad N100 je ukusno dizajnirano plastično postolje sa jednim tihim ventilatorom, koje je ergonomski projektovano kako bi omogućilo maksimalan komfor u radu. Nije velikih dimenzija i poprilično je lagano, pa ga možete i poneti sa sobom, mada je idealna varijanta da imate jedan kod kuće i jedan na poslu.
 


Postolje je izdignuto od površine stola, a na gornjem centralnom delu je ugrađen jedan ventilator promera 70 mm koji je praktično bešuman (21 dBA). Sa donje strane i na mestima gde se oslanja notebook smešteni su gumeni graničnici, kako bi se izbegli oštećenja i grebanje, ali i da ne bi došlo do proklizavanja. Naravno, ventilator se ne može isključiti, osim ako ga ne isključite potpuno iz napajanja. Kada smo već kod toga treba reći da se Cooling Pad N100 napaja preko USB porta, a kabl se može smestiti u specijalni odeljak sa donje strane. Na žalost dizajneri ovog modela su isključili mogućnost da u isti implementiraju USB hub (takva rešenja smo viđeli iz Cooler Master kuhinje), što nam se uopšte nije dopalo, jer je na taj način jedan uvek zauzet jedan USB na notebook-u. Sa druge strane ono što je nesumnjivo velika prednost je to što se ceo laptop podiže u prijatniju poziciju, pa je na njemu ugodnije i kucati.

Kako bi proverili krajnje mogućnosti Cooling Pad N100 postolja odlučili smo da ga testiramo sa tri različita notebook-a: Stari MacBook Pro, nova Tecra S10-11T i Esprimo mobile U9210. Sva tri odabrana modela smo pustili da postignu svoju punu radnu temperaturu i tek onda smo ih postavili na Cooling Pad N100. U slučaju MacBook Pro mašine zabeležen je najmanji pad temperature (svega nekoliko stepeni), što smo iskreno i očekivali obzirom da Cooling Pad N100 nema preterano moćan cooler, a još i ne nudi mogućnost ubrzaanja, tj. njegove kontrole. Za one čitaoce koji se sećaju MacBook Pro je jedva uspeo da koliko-toliko pristojno ohladi i moćni Cooler Master NotePal Infinite. Novu Toshiba Tecra S10-11T Cooling Pad N100 je nešto bolje ohladio u poređenju sa MacBook Pro notebook-om, ali opet po našem mišljenju nije to na zadovoljavajućem nivou. Slična je situacija i sa Esprimo mobile U9210, mada je on ubedljivo najbolje ohlađen notbook od sva tri sa ovog malog testa.

Logitech Cooling Pad N100 je lepo dizajnirano postolje za notebook računare koje nudi dosta dobru ergonomiju, ali ništa više od toga. Istina, ventilator koji poseduje nije bučan, ali ne donosi neki zavidan nivo hlađenja, što je ipak jedan od najbitnijih faktora za korisnike koji kupuju ovakva postolja. Za računare veće od 14 inča, koji poseduju eksternu grafiku, ipak preporučujemo da se okrenu već prikazanim rešenjima iz konkurentskih kompanija - bar zbog toga što - bolje hlade. S druge strane, cena prikazanog Logitech rešenja je više nego povoljna, što mu je i glavna prednost u odnosu na druge notebook "coolere".

Specifikacija
 

Proizvođač

Logitech

Web strana proizvođača

www.logitech.com

Naziv proizvoda

Cooling Pad N100

Dimenzije

Nema podataka

Masa

337 grama

Materijal

Plastika

Cena sa PDV-om

29.90 EUR

Kontakt

LogitechPrednosti:

- Dizajn
- Ergonomija
- Solidan kvalitet izrade
- Cena

Mane:

- Sistem hlađenja je mogao biti poprilično bolje rešen
- Mali
broj informacija o proizvodu


Proizvod na test ustupila kompanija Logitech

Galerija slika

  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100
  • Logitech Cooling Pad N100

Tagovi: logitech

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.