Android aplikacije: Internet Browseri

Izaberite željenu stranu:

  1. Početna strana
  2. Skyfire
  3. Dolphin HD
  4. Miren
  5. Opera
  6. Rezultati, zaključakDolphin HD

Od trenutka instalacije i njegovog prvog pokretanja bili smo oduševljeni korisničkim interfejsom ali to nije sve što čini ovaj browser, baš naprotiv. "Ispod haube" kako bi rekli ima stvarno dobar "motor" koji sve to pokreće i ima stvarno dobre performanse. Pored toga poseduje stvarno dosta zanimljivih dodataka (Addons) i veoma zanimljivu stvar a to je Gestures. Gestures su zapravo gestovi koji prevlačenjem prsta preko ekrana i crtanjem određenog oblika, izvršavamo neke funkcije u samom browseru. Početnih nacrtanih gestova nema puno, ali najbitnija stvar je to što možete dodavati nove, za skoro pa svaku opciju koju možete da izvršite u browseru. Možete ih nacrtati u obliku koji vama najviše odgovara.
 Browser stvarno ima pristojan broj dodataka koje možete instalirati, a neki od njih su stvarno korisni, na primer Dolphin Translate koji prevodi čitavu stranicu na željeni jezik. Web to PDF na primer pretvara celu stranicu u PDF fajl koji možete sačuvati. Dolphin FM je radio koji možete slušati dok surfujete internetom, ali nažalost LastFM nije trenutno podržan na mobilnim uređajima u našoj zemlji.

DolphinHD podržava Fullscreen mod, što znači da će sakriti Android status bar i iskorisiti punu veličinu ekrana. Gornji deo ekrana je sličan kao na desktop računarima, imamo aktivni tab i dugme + koje dodaje novi. Ispod toga nalazi se polje za unos adrese stranice, levo od njega je Home dugme a desno Refresh koji ponovo učitava istu stranicu. Polje za unos teksta ima AutoComplete opciju. Bookmarks stranice koje ste dodali nalaze se kada prstom pomerite ekran u desno, tačnije one se pojave sa leve strane, ali ne zauzimaju ceo ekran već ostave traku u kojoj vidimo na kojoj se stranici trenutno nalazimo. Postoji već dosta predefenisanih popularnih sajtova koji su dodati umesto vas.

Pomeranjem prsta u levo otkriva se nešto uži Toolbar meni u kome se nalazi ikonica za Fullscreen mod, ikonica za Addons (dodatke), instalirani dodatci i ikonica za Settings meni. Sve ove opcije dobijamo i pritiskom na "Meni" dugme na telefonu, gde se pojavi Meni sa nešto većim ikonicama u donjem delu ekrana, uz dodatak Forward, Exit i More dugmića. Pregled aktivnih Tab-ova se nalazi u Bookmarks opciji, ali mi smo takođe instalirali Addon koji se zove Tab Switcher, kojim se lako dolazi do aktivnog taba koji želite jer postavi dodatne dugmiće za tu ulogu u dnu ekrana. Jedna od najbitnijih stvari je takođe činjenica da odjednom vidite nekoliko tabova na ekranu, tako da ne morate ići u neku opciju kako bi se prebacili na drugi, već to radite direktnim klikom na ekranu, nema bespotrebnih koraka.
 


Dolphin HD poseduje punu podršku za Adobe Flash, tako da će sav moguć flash materijal, reklame i slične stvari biti prikazane bez ikakve greške. Browser se čini jako brzim, možemo reći prilično brži od prethodnog Skyfire browser-a, ali bez velikog broja socijalnih mogućnosti koji Skyfire nudi. Korisnički interfejs je jako lepo urađen, a dodatak Gestures i Addons je zaista veliki plus što čini ovaj browser jednim od najboljih na Marketu trenutno.


Pažnja! Veliki broj slika!
  

Tagovi: android, aplikacije - android

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.