Android aplikacije: Vremenska prognoza

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. GO Weather
 3. Weather Bug
 4. Palmary Weather
 5. Weather Pro
 6. AccuWeather

Tradicija prikazivanja Android aplikacija na našem sajtu se nastavlja sa aplikacijama za vremensku prognozu. Kakvo će vreme biti danas, sutra ili u narednih nedelju dana - verujemo da svako od nas želi da ima te informacije. Smartfon je idealan uređaj na kojem možemo dobiti detaljnu vremensku prognozu u bilo kom trenutku, jer ga uvek nosimo sa sobom kada izađemo van naših domova. Ostaje vam samo da izaberete koja aplikacija za ovu namenu vam najviše odgovara, a mi ćemo vam danas prikazati neke od popularnijih i olakšati vam izbor...


Dragoljub Radovanović

Android aplikacije: Vremenska prognoza


Bilo je vreme kada smo informacije o vremenskoj prognozi mogli da saznamo samo prateći radio ili televizijski program, najčešće u vestima. Kako je vreme proticalo i kako se internet na personalnim računarima omasovljavao, počeli su da se pojavljuju servisi za vremensku prognozu, kojih danas ima popriličan broj. Sa pojavom smart telefona, logičan korak je bio da se ti servisi konvertuju u aplikacije, koje danas koristimo na našim telefonima. Jedna od neizostavnih stvari na početnim ekranima naših smartfona, postala je vremenska prognoza, koja je u većini slučajeva kombinovana sa časovnikom i trenutnim datumom u vidu widget-a. Detaljnije informacije kao što su brzina vetra, pritisak,vlažnost vazduha, vremenski uslovi, minimalne/maksimalne temperature tokom dana je naravno moguće dobiti ulaskom u aplikaciju klikom na određeni deo widget-a. Neke aplikacije daju više informacija, neke manje, dok takođe neke imaju lepši i pregledniji korisnički interfejs i widget, dok druge nisu toliko zanimljive. Mi smo za vas danas izabrali određeni broj aplikacija koje važe za popularnije u ovoj kategoriji, ali na vama ostaje izbor koja će vam se najviše svideti nakon što ih isprobate, mi smo tu samo da vam istaknemo neke od njihovih mogućnosti. Pogledajmo koje smo to aplikacije izabrali ovoga puta.
The Weather Channel


The Weather Channel je jedna od najobuhvatnijih aplikacija sa vremensku prognozu na Android Market-u. Neke aplikacije imaju mogućnost da automatski pronađu vašu poziciju, što nije slučaj kod ove aplikacije - lokaciju morate uneti sami. Mere za temperaturu su po standardnim podešavanjima podešene na farenhajte, tako da u opcijama morate izabrati metrički sistem, kako bi temperatura u celzijusima bila prikazana. Kada ste podesili lokaciju dobijate ime grada i države u kojoj se nalazi, vremensku zonu i kada su poslednji put osvežene informacije o vremenu. Ispod toga se nalazi trenutna temperatura i opis vremenskih uslova, kao i grafička sličica uslova. Dalje ispod se nalazi informacija o tome kakva je realna temperatura napolju, tačnije da li se oseća kao više ili manje stepeni od zvanične merene u hladu, zatim imamo podatke o tački rose, relativnoj vlažnosti vazduha, brzini vetra, indeks ultra violetnog zračenja, vidljivost i vreme izlaska i zalaska sunca. Takođe imamo priliku da pratimo temperaturu iz sata u sat, u sledećih 36 sati, ili za sledećih 10 dana.


Sledeća stvar koja vam je dostupna u aplikaciji su Google mape, koje su kombinovane sa vremenskim uslovima preko njih - na primer možete pratiti saobraćaj, radar vremena, kretanje oblaka ili kombinovano radar i oblake. Radarom možete pratiti mesta gde pada kiša ili sneg, kretanje oblaka je objašnivo samo po sebi, pratiti iznad koje oblasti su najviše koncentrisani oblaci. Moramo priznati da je ovaj deo aplikacije sa mapama, malo previše fokusiran na oblast Severne Amerike, jer tamo dobijamo dodatne opcije kao što su praćenje trenutne temperature obeležene crvenom bojom tamo gde su temperature najveće, pa se nijansama koje idu od zelene ka plavoj obeležavaju hladnije oblasti. Takođe se dobija opcija praćenja 24-ovoro časovnog praćenja pada kiše ili snega, kao i praćenje brzina vetra. Opet pominjemo, ove opcije nisu dostupne na teritoriji Evrope. Naredna opcija u aplikaciji vas obaveštava ako ima nekih ozbiljnijih vremenskih nepogoda u vašoj oblasti. Tu su i video klipovi i raznim vremenskim uslovima, opet koncentrisani na područje Severne Amerike, ali takođe imate i opciju da pregledate slike vremenskih prilika iz raznih kategorija. Sve u svemu, ova aplikacija pokriva dosta stvari u oblasti vremenske prognoze, ali naša zamerka je to što je previše fokusirana na Ameriku. Postoje tri veličine widgeta koje možete staviti na vaš početni ekran.
Android Market link

 • Sledeća strana

Galerija slika

 • Android aplikacije: Vremenska prognoza
 • Android aplikacije: Vremenska prognoza
 • Android aplikacije: Vremenska prognoza
 • Android aplikacije: Vremenska prognoza
 • Android aplikacije: Vremenska prognoza
 • Android aplikacije: Vremenska prognoza
 • Android aplikacije: Vremenska prognoza
 • Android aplikacije: Vremenska prognoza

Tagovi: android, aplikacije - android

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.