Android aplikacije: Zdravlje i fitnes

Izaberite željenu stranu:

  1. Početna strana
  2. Nastavak

Kao što smo to radili u proteklom periodu, prikazujući vam sa vremena na vreme Android aplikacije iz raznih kategorija, tako i ovoga puta nastavljamo tradiciju, donoseći vam aplikacije iz oblasti zdravlja i fitnesa. Ova kategorija je verovatno jedna od najkorisnijih u oblasti aplikacija za smart telefone, jer bi svaka osoba trebala da teži ka nekom zdravom životu, a ako je to moguće, razonodu i posao bi trebalo da smestimo u drugi plan. Ako želite da počnete da vodite zdraviji život, ali niste sigurni kako bi ste raspodelili aktivnosti, pratili i čuvali statistike, pratili unos kalorija ili slično, upotrebite vaš smart telefon na pravi način i isprobajte ove aplikacije...


Dragoljub Radovanović

Android aplikacije: Zdravlje i fitnes

Iako život u doba računara i interneta ima svojih prednosti, uvek postoji taj određeni procenat ljudi koji pretera sa provođenjem vremena ispred monitora, do te tačke da se fizičke aktivnosti često zanemaruju. Usled slabijeg kretanja, a dužeg sedenja na našim udobnim stolicama, utičemo negativno na naše zdravlje, što tokom vremena može dovesti do komplikacija. Situacija će svakako biti lošija, ako u to uključimo nezdravu ishranu i ispijanje sokova sa dosta šećera, što često može da dovede do povećanja telesne težine. Ako ste se prepoznali u ovome što je rečeno, ili možda na vreme želite da sprečite da se ovako nešto ne dogodi, veliku pomoć i motivaciju možete naći u određenim aplikacijama na vašem Android mobilnom telefonu.

Ove aplikacije vam mogu biti jako korisne, jer uz njihovu pomoć možete sebi vrlo lako zadati određene ciljeve za zdraviji život i bolju kondiciju, a to uključuje praćenje i čuvanje detaljnih statistika vaših aktivnosti, kontrolisanje vaše ishrane ili savete i uputstva za vežbanje. Deo vremena koji provodite ispred računara, možete konvertovati u nešto korisnije, kao što je vožnja bicikla, trčanje ili rađenje vežbi, a aplikacije koje smo vam pripremili, pomažu vam da vodite računa o tim aktivnostima. Pogledajte o kojim se to aplikacijama radi.CardioTrainer


CardioTrainer je postala veoma popularna aplikacija na Android Marketu, upravo zbog činjenice da nudi dosta, iako je sama aplikacija još uvek beta verzija. To znači da će neke opcije biti čak i poboljšane ili dodate, ali daleko od toga da nešto nije u redu sa ovom aplikacijom. Postoje dve verzije, jedna koja je besplatna i druga koja nudi proširene mogućnosti, ali je potrebno platiti 10$ za konvertovanje u Pro verziju. Kada pokrenete aplikaciju, sačekaće vas glavni ekran, u kojem se vrhu nalazi raspored aktivnosti. Klikom na deo u zaglavlju, otvara se detaljniji ekran, u kojem dobijate mogućnost da u određeni dan nedelje dodate neku od preko 40 aktivnosti koje su vam ponuđene. Znači, možete dodati ili trčanje, vožnju bicikla, jogu, dizanje tegova ili mnoge druge dostupne, u određeni dan sedmice i u mini kalendaru dobiti simbol te aktivnosti. Takođe je moguće namestiti alarm u koje vreme želite da aktivnost izvršavam, koliko vremena pre aktivnosti želite da namestite podsetnik i koliko će aktivnost trajati.

Klikom na zeleno dugme na početnom ekranu možete nameštati i aktivnosti, kako bi se reklo usput i neplanirano, gde dobijate mogućnost takođe da namestite ciljeve, bilo da su oni vremenski, ili se tiču razdaljine. Na ekranu se pojavljuje Google mapa sa vašom lokacijom, gde morate uključiti vašu GPS opciju, koja će pratiti vaše kretanje. Takođe postoji i muzički plejer ugrađen u samo aplikaciju, koji automatski počinje sa pesmama koje imate na telefonu, čim krene neka aktivnost. Aplikacija prati koliku ste razdaljinu prešli i ucrtava je na mapu plavom linijom, prati pređenu razdaljinu, utrošene kalorije i prosečnu brzinu kretanja. Sve ove statistike bivaju sačuvane nakon završetka aktivnosti. Takođe se prati i promena nadmorske visine, ukoliko se penjete i spuštate, aplikacija će vam tačno reći koja je razlika bila u pitanju. Imate opciju da u podešavanjima namesite da vidite koliko ste kalorija utrošili tokom dana ili nedelje, što će vam pružiti dodatnu motivaciju. Još jedna zanimljiva stvar je to da dobijate glasovne poruke na određenoj razdaljini ili proteklom vremenu, a moguća je i takozvana "trka protiv sebe", gde se glasovno najavljuje cela ruta u odnosu na prethodni put, tako da će moći dodatno da se potrudite da oborite svoj rekord.


NoomWeightLoss


NoomWeightLoss aplikacija je direktno povezana sa CardioTrainer aplikacijom, iako se ona posebno skida sa Android Marketa. Ona vam pomaže da postavite željenu težinu na koju želite da se spustite, koliko kilograma planirate da gubite nedeljno i koliko puta nedeljno želite da vežbate da bi ste to postigli. Ovaj deo aplikacije je direktno povezan sa CardioTrainer aplikacijom, jer pomoću nje određujete kada će se desiti te aktivnosti i koji će biti njihov tip. Još jedna bitna stvar kod ove aplikacije je praćenje ishrane. Pomoću rasporeda i predefinisanih tipova hrane, možete tačno uneti šta se jeli u toku dana, da li je obrok bio zdrav, normalan ili nezdrav i koliko je kalorija unete u odnosu na to. Pomoću te informacije možete da pratite dozvoljeni unos kalorija u jednom danu i videti presek između zdrave, normalne i nezdrave hrane u vidu grafikona u obliku pite. Takođe, imate mogućnost da nameštate koliko je obiman bio obrok i dobiti neke informacije o tipu hrane koji ste uneli u vaš organizam, savet kako je pripremiti i koja pozitivna svojstva poseduje.

Tagovi: android, aplikacije - android

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.