Domaće Android aplikacije

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. B92
 3. TV Vodič
 4. Parking manijak, Osmatrač
 5. Blic
 6. ViPutnik
 7. Svet informacija
 8. Svet Androida
 9. Reverstris
 10. The World's Ultimate Brain
 11. Slot Bre
 12. Tražim Gajbu

Android aplikacija za vaše pametne telefone ima sve više i više, a one vremenom postaju kvalitetnije u svim kategorijama interesa. Ono što nas raduje je činjenica da je ista situacija i sa domaćim Android aplikacijama, jer se njihov kvalitet znatno povećao od kako je Vip počeo da održava takozvane Vip izazove, u kojima se developeri takmiče čija će aplikacija biti najbolja. Do današnjeg dana ukupno su održana tri Vip izazova, koja su pružila dosta kvalitetnih domaćih Android aplikacija, a dobar deo aplikacija koje ćemo pomenuti danas su se upravo našle kao najbolje na poslednjem Vip izazovu 3...


Dragoljub Radovanović

Android domaće aplikacije

Rešili smo da se opet dotaknemo pitanja domaćih Android aplikacija, jer je naše poslednje pisanje na ovu temu bilo još krajem oktobra prošle godine, a moramo reći da je napretka od tog perioda itekako bilo. U prošlom testu domaćih Android aplikacija, pominjali smo Vip Izazov 2.0, ali u međuvremenu je održan još jedan Vip Izazov, ukupno treći po redu, a njegovi pobednici su proglašeni početkom maja meseca. Izbor aplikacija je bio odličan i po nama čak i bolji nego što je to bio prošle godine. Pobednik ovogodišnjeg Vip Izazova 3 je bila ViPutnik aplikacija, po nama itekako zaslužena pobeda, uzimajući u obzir koliko ova aplikacija nudi. Drugo i treće mesto su zauzele apliikacije Reverstris Lite i Slot Bre, koje ćemo  pomenuti u ovom tekstu. Ostale aplikacije koje ćemo pomenuti  takođe su učestvovale u Izazovu, ali daleko od toga da su one loše jer nisu osvojile neku nagradu. Pomenućemo aplikacije iz oblasti putovanja, vesti, korisnih informacija, utility i oblasti igara, tako da će ovde biti za svakog ponešto, te vam toplo preporučujemo da nastavite sa čitanjem.


Serbian keyboard

Serbian keyboard aplikacija je alternativa standardnoj Android tastaturi, ali sa našim slovima i još nekim korisnim dodatcima. Poseduje i latinične i ćirilične verzije naših i ostalih slova na tastaturi. Kada nešto otkucamo latincom, ceo tekst možemo veoma lako konvertovati u ćirilicu pritiskom na zeleno dugme kružnih strelica. Kako bi došli do simbola i brojeva, treba pritisnuti "ćir" dugme dva puta ali postoji i druga alternativa, a to je da se brzo pređe prstom preko ekrana u pokretu sa desna na levo. Sama tastatura poseduje pregršt podešavanja, koja uključuju promene četiri teme: Standardna, Crna, Saphire, Ginger, a moguća je i promena boje na slovima koji se nalaze na tasterima. Takođe možete izabrati jedan od pet stilova rasporeda tastera, a to su Standardni (pre v 2.0), Stadardni (v2.0), Grupisana slova (pre v2.0), Grupisana slova (v2.0) i Mobile stil koji je eksperimentalan.

 


  • Sledeća strana

Tagovi: android, aplikacije - android

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.