Popularne besplatne Android aplikacije

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. Facebook for Android
 3. YouTube
 4. Skype
 5. Tiny Flashlight + LED
 6. Winamp
 7. IMDb
 8. Ebay
 9. Barcode Scanner
 10. Blic

Ponovo je došlo to vreme i evo nas opet sa dozom Android aplikacija za vaš mobilni telefon. Ovom prilikom ćemo se pozabaviti predstavljanjem popularnih besplatnih aplikacija iz raznih kategorija. U pitanju su aplikacije koje možete videti u Top Free kategoriji na Android Market sajtu, a njihova popularnost se direktno ogleda u broju njihovog preuzimanja sa Market-a, ali takođe i po njihovom rejtingu. Kao i obično, protrčaćemo kroz njihovu osnovnu namenu i mogućnosti, tako da verujemo da vam ovaj članak neće biti težak za čitanje. Pogledajmo koje su to popularne besplatne Android aplikacije...


Dragoljub Radovanović

Popularne besplatne Android aplikacije

Android operativni sistem je tu već neko vreme i može se reći da je ovo već razrađena platforma sa dobrim brojem aplikacija, među kojima su neke popularne, dok druge to nisu. Ovom prilikom se bavimo aplikacijama koje je Android Market istakao kao najpopularnije, ali mi se nismo baš strogo držali tog pravila i redosleda top liste, već smo neke aplikacije smestili u prvih deset koje ćemo videti ovde, dok smo druge iz te top 10 liste izbacili. Problem je u tome što ima mnogo više od deset popularnih aplikacija, tako da je teško sve njih uvrstiti u ovu kategoriju. Izabrane su aplikacije za koje smatramo da će vama biti najviše od koristi.

Iskusniji korisnici Android mobilnih telefona su sigurno čuli za ove aplikacije i već ih imaju instalirane na njihovim telefonima, tako da oni nisu ciljna grupa ovde. Ovaj tekst je namenjen korisnicima koji su tek stupili u kontakt sa Android telefonom, pa nisu baš sigurni koje bi aplikacije trebalo da instaliraju. Ovom prilikom vam skrećemo pažnju na sledećih deset aplikacija, od kojih su sve besplatne, a smatramo da su dosta kvalitetne i da bi ih svakako trebalo imati instalirane na vašem telefonu. Pogledajmo o kojim je to aplikacijama reč.Google Maps

Google Maps je ubedljivo najrasprostranjenija aplikacija na mobilnim uređajima, prvenstveno zbog činjenice da u ogromnom broju slučajeva već dolazi instalirana na Android telefonu. Naravno, to je ne sprečava da takođe bude na Android Market-u kao aplikacija sa najviše preuzimanja, a taj broj iznosi preko 100 miliona. Google maps aplikacija se konstantno menja i napreduje, donoseći nam veoma prijatno iskustvo pri njenom korišćenju. Najnoviji dodatci ovoj aplikaciji su implementacija Wikipedia članaka za određene lokacije na mapama, tako da ćete videti dosta belih kvadratića sa slovom W unutra, kao i mogućnost dodavanja slika u utiscima nekog mesta na mapi. Informacije o mestima na mapama svakim danom rastu, tako da se veoma lako možete snaći ako tražite neki objekat ili ulicu. Na primer, pretragom nečega što vas zanima, dobijate tačnu adresu objekta, kontakt telefon, uputstva kako doći do objekta, udaljenost od vaše trenutne lokacije i slično.

Pretraga objekata je takođe podeljena i u kategorije, ako niste sigurni šta tačno tražite, ovim putem možete dobiti preporuke i ocene nekog mesta, na primer restorana, kafića ili hotela. Imate izbor između dva osnovna pogleda, slike sa satelita i grafičkih mapa koje su dosta preglednije. Telefoni koji poseduju ugrađeni kompas, okretanjem telefona možete videti u kom se smeru nešto nalazi u odnosu na vas, a mape se mogu namestiti tako da se one automatski rotiraju. Naravno, možete i sami rotirati mapu pomoću dva prsta, a možete i menjati ugao gledanja - pogled ne mora biti direktno iz ptičije perspektive. Zumiranje se vrši klasičnim pinch to zoom gestom. Navigacija do nekog mesta je moguća, koristeći turn by turn uputstva koju dobijate na ekranu, gde je pokazana udaljenost od mesta i procenjeno vreme stizanja na destinaciju. Ako je nekim čudnim slučajem nemate instaliranu na vašem telefonu, savetujemo da je obavezno preuzmete sa Android Market-a, jer je veoma korisna. Za njeno korišćenje potrebna vam je internet veza, preko WiFi-a ili 3G konekcije.
Android Market link

 • Sledeća strana

Galerija slika

 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije
 • Popularne besplatne Android aplikacije

Tagovi: android, aplikacije - android

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.